De grotten van Hato

Willemstad is levendig en kleurrijk. Als u er eens op uit wilt gaan en genieten van de rust en de pracht van het eiland, dan is er veel te zien in de "Cunucu", oftewel buiten de stad. Even ten noorden van Willemstad, dichtbij Hato International Airport, bevinden zich de Grotten van Hato. De grotten, uitgeslepen uit kalkgesteente gedurende duizenden jaren, ontstonden toen het eiland uit de zee oprees.

Christoffel Park

Aan het westeinde van het eiland bevindt zich het indrukwekkende Christoffel Park dat onderdeel uitmaakt van een groep van nationale parken die werd opgericht in 1978. Ongeveer 40 minuten rijden vanaf Willemstad, kunt u er o.a. Het hoogste punt van het eiland vinden, de Christoffelberg.

Seaquarium

In 1984 opende het Curaçao Seaquarium zijn deuren. Het is een uniek project aan de kust bij Bapor Kibra. Op een steenworp afstand van de ingang bevindt zich een uitermate gezond koraalrif. Het Seaquarium - als zeeaquarium bijzonder in zijn soort - is een geweldig uitstapje voor het hele gezin. Het is gebaseerd op een ‘openwater-systeem’: de diverse aquaria worden continu gevuld met vers zeewater. Tijdens openingsuren zijn de aquaria, het theater en het museum toegankelijk voor publiek.

Inhammen

Op Curaçao bevinden zich enkele prachtige inhammen, die de naam “Boca”(mond) hebben. Beslist de moeite waard om te bezichtigen zijn: Boca Ascension, Boca Tabla, Boca Padiki en Boca Sint Marie.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, en de voormalige hoofdstad van de Nederlandse Antillen. De stad telt ongeveer 140.000 inwoners. De kenmerkende architectuur heeft een Portugees -  Nederlandse oorsprong. Willemstad maakt onderdeel uit van het Werelderfgoed van de Unesco.

Het oudste gedeelte van Willemstad is de wijk Punda. Deze wijk is bijna vierhonderd jaar geleden ontstaan naast Fort Amsterdam. De naam Punda betekent ‘punt’ in het Papiaments. Punda ligt namelijk precies op de punt van een klein schiereiland. Vandaag de dag is een groot deel van Punda autovrij. Dat betekent dat je heerlijk kunt keuvelen door de gezellige straatjes en steegjes in dit deel van Willemstad. Wat mij betreft begin je met een bezoekje aan Fort Amsterdam waar tegenwoordig de regering van Curaçao gevestigd is. De grootste straten van Punda zijn de Breedestraat en de Heerenstraat. Hier kun je tegenwoordig uitgebreid shoppen en souvenirs inslaan. Maar je mist veel als je alleen in de etalages kijkt! Af en toe moet je je hoofd omhoog richten en genieten van de vele bijzondere gevels in dit deel van de stad.

Otrobanda betekent letterlijk "aan de overkant". Het centrale punt is het Brionplein. Belangrijke nationale evenementen worden hier gehouden. Otrobanda is flink in ontwikkeling, en bevat nog veel authentieke kenmerken. Je kunt uren door de oude kleine steegjes lopen. Een bezoek aan het Riffort is absoluut de moeite waard.