Kitesurfen

Eén van de beste plekken om te kitesurfen op Curaçao is te vinden bij de Sint Joris Baai. De baai, eigenlijk een groot binnenmeer dat via een kanaal in verbinding staat met zee, heeft spiegelglad water en de wind is landinwaarts. Hier zijn veel locals te vinden; niet alleen omdat de baai goed bereikbaar is, maar ook omdat de omstandigheden ideaal zijn om een kite op te laten. En het water blijft de eerste 40 meter ondiep.

Fietsen

Fietsliefhebbers zullen zeker genieten van de Curaçaose natuur en buitenlucht. Er zijn vele mooie mountainbikeroutes door onder andere zoutpannen (bij Jan Thiel), langs de ruige noordkust (via Koraal Tabak) of over oude plantages (Christoffel Park). Deze bieden telkens weer nieuwe uitdagingen en vergezichten. Het is zeker de moeite waard om Curaçao op de fiets te ontdekken.

Quad Tour

Een Quad Tour brengt u op de allermooiste plekjes in het gebied van Santa Catherina en St. Joris. Een zeer leuke manier om Curaçao beter te leren kennen. Dit kunt u doen bij onder andere http://www.curacao-atv.com/

Windsurfen

Op Curaçao kun je windsurfen op binnenwateren of op de Caribische Zee. Beginners kunnen het beste kiezen voor de binnenwateren zoals het Spaanse Water en de Sint Joris Baai. Op deze plekken zijn de natuurelementen minder onstuimig en is het daardoor gemakkelijker om het windsurfen onder de knie te krijgen.

Duiken/snorkelen

Met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 27 °C, heeft de oceaan 365 dagen per jaar een heerlijke temperatuur! Curaçao heeft erg helder water, met een gemiddeld zicht van 25 tot 40 meter! Er zijn wel 80 verschillende duiklocaties! 50 hiervan zijn met een rood/witte steen gemarkeerd en dus gemakkelijk te vinden. Je kunt hier wrakduiken, diepduiken, duiken in (onderwater) grotten en er zijn geweldige drop-offs te vinden

Voor de Kids

Voor de kleinere kinderen is er natuurlijk ook genoeg te doen op Curaçao.

Baby Park Tutu is gelegen aan de Schottegatweg Noord 24. Deze speeltuin heeft alles: schommels, glijbanen, wip, trampolines. En dan ook nog wat beesten. Het geheel is zeer kleurrijk, meer dan één bezoek waard! Helemaal gratis! Kids Curaçao: er is echt van alles te doen!